HET TEAM

Peukenzee is een initiatief dat door twee jonge ondernemers in 2019 is opgericht, die elkaar vonden in een gedeelde ergernis. Alle sigarettenfilters op straat. Twee, toen nog bedrijfskunde studenten, zijn gaan nadenken over hoe zij dit Peukenprobleem het best konden aanpakken en besloten dit te doen in de vorm van een bedrijf, Peukenzee. Om een gedragsverandering plaats te laten vinden moet er langdurig aandacht worden besteed aan het probleem. Zo besloten de twee er full-time mee aan de slag te gaan om hun missie te behalen. Dat mensen niet langer hun sigaretten op de grond weggooien. “Met je beste vriend een onderneming hebben die bijdraagt aan een betere wereld, dat is toch het mooiste wat er is” aldus Edu van Seumeren.

 

 

Mathew Welson
Aansteker

Edu Van Seumeren
Filter

 

Mattijs Wentinck
Creatief brein

 

Marjolein Huberts
Marketing

 

Sterre Embsen
Marketing

 

VRIJWILLIGER WORDEN?

Naast de twee oprichters werkt Peukenzee veel met enthousiaste vrijwilligers. Mensen die de ernst van het probleem inzien en zich in willen zetten om dit probleem aan te pakken. Deze vrijwilligers helpen mee op festivals en evenementen maar zetten zich ook graag in om mee te denken over het probleem. Zo worden er creative campagnes bedacht of komt er een cameraman mee om een actie van Peukenzee vast te leggen.


Wil jij je ook inzetten voor een schoon straatbeeld? Stuur een mail naar info@peukenzee.nl en wordt Peukenjongen of Peukenmeisje.