Peukenpaal. recycling. Duurzaamheid bedrijven Nederland

RECYCLING

Er wordt op dit moment onderzoek gedaan door Peukenzee naar de meest economisch en ecologisch verantwoorde manier van recyclen. Om dit proces in gang te zetten is Peukenzee op zoek naar heel veel sigarettenfilters. Dat klinkt misschien gek, maar wij hebben een grote en constante toevoer van sigarettenfilters nodig om een efficiënt recycle proces in gang te zetten.

Dat het recyclen mogelijk is wordt vanuit het buitenland bevestigd. De filter is gemaakt van plastic, wat de mogelijkheid geeft om deze om te smelten tot hard plastic, maar gezien de giftige stoffen in de sigaret is niet iedere manier hiervoor geschikt. Het is mogelijk in veel soorten en maten, nu is het aan ons om de juiste te kiezen. 

WAT KAN JIJ DOEN?

Peukenzee werkt samen met verschillende bedrijven en gemeentes. Samen zorgen wij ervoor dat de gerookte sigaretten rondom het terrein in peukenpalen van Peukenzee terecht komen. Deze sigaretten worden door Peukenzee opgehaald en verzameld zodat deze uiteindelijk gerecycled worden. Ook zijn we bezig dat jij als individu je gerookte sigaretten kan langsbrengen of opsturen naar Peukenzee. To be continued!

 Meer informatie over het recyclen, neem gerust contact op via info@peukenzee.nl.

Proces recycling png