ONZE ACTIES

         

De actie #NoFilter is een initiatief vanuit Peukenzee waarbij we de parken en drukke plekken in Amsterdam vrijhouden van sigarettenfilters. We zorgen er op een positieve manier voor dat mensen geen sigaretten meer op de grond gooien. Door het praten met mensen en het uitdelen van zak-asbakken worden mensen bewust van het probleem, dat het niet meer normaal is om sigarettenfilters op de grond te gooien. Tijdens de actie #NoFilter zijn er 1500 zak-asbakken uitgedeeld. Bekijk hier de aftermovie. 

Meer zien…

          

Into The Woods Amersfoort heeft Peukenzee gevraagd om de sigarettenfilters van de grond te houden. Samen met Peukenjongens en Peukenmeiden, kunstwerkborden en zak-asbakken hebben wij Bos Birkhoven vrijgehouden van sigarettenfilters. 

Meer zien… 

Op 14 september 2019 organiseerde de Gemeente Amsterdam in samenwerking met JustDiggit, The Raindance Project. Dit is een gratis evenement om bewustwording te creëren en op drie plekken tegelijkertijd plaatsvindt, Amsterdam, Kenia en Tanzania. Peukenzee stond in het Vondelpark zak-asbakken uit te delen en zo de conversatie te starten over het peuken probleem. Dit resulteerde in een lange termijn verandering en liggen er nu minder peuken in het Vondelpark. 

Meer zien… 

         

Op World Cleanup Day heeft het team van Peukenzee meegelopen met de actie Clean Your Butt om de straten van Amsterdam vrij te houden van sigarettenfilters. Er zijn hier met 35 vrijwilligers binnen drie uur meer dan 50.000 sigaretten opgehaald. Een goede actie, maar eigenlijk moeten ze in eerste instantie natuurlijk niet op de grond belanden!

Meer zien…

          

Tijdens de Amsterdam Canal Pride in 2019 is Peukenzee volop aan de bak gegaan om de peuken van de grond te houden. In opdracht van de Gemeente Amsterdam zijn er zak-asbakken uitgedeeld met de AsBakfiets. Ook is er bewustwording gecreëerd bij mensen door met ze te praten. Het resultaat was dat er weinig sigaretten op de grond belandde.

Meer zien…