SAMENWERKINGEN

Klanten waarvoor we gewerkt hebben

Peukenzee zit niet stil. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of Peukenzee is aanwezig. Daarnaast
 worden er vanuit Peukenzee ook verschillende leuke acties georganiseerd en biedt Peukenzee passende service
voor bedrijven en festivals.

          

Into The Woods Amersfoort heeft Peukenzee gevraagd om de sigarettenfilters van de grond te houden. Samen met Peukenjongens en Peukenmeiden, kunstwerkborden en zak-asbakken hebben wij Bos Birkhoven vrijgehouden van sigarettenfilters. 

Meer zien… 

       

         

Op World Cleanup Day heeft het team van Peukenzee meegelopen met de actie Clean Your Butt om de straten van Amsterdam vrij te houden van sigarettenfilters. Er zijn hier met 35 vrijwilligers binnen drie uur meer dan 50.000 sigaretten opgehaald. Een goede actie, maar eigenlijk moeten ze in eerste instantie natuurlijk niet op de grond belanden!

Meer zien…

         

Op zaterdag 20 maart 2021 organiseert Peukenzee op Nationale Opschoondag een campagne waarmee we de Amsterdamse straten van Amsterdam Centraal naar Vondelpark gaan verlossen van rondzwervend afval. In twee teams zullen er (op anderhalve-meter afstand) verschillende routes worden afgelegd en wordt er zoveel mogelijk zwerfafval van de grond gehaald. In het Vondelpark wordt de buit gewogen en het team dat het meest kg heeft opgehaald wint!

          

Tijdens de Amsterdam Canal Pride in 2019 is Peukenzee volop aan de bak gegaan om de peuken van de grond te houden. In opdracht van de Gemeente Amsterdam zijn er zak-asbakken uitgedeeld met de AsBakfiets. Ook is er bewustwording gecreëerd bij mensen door met ze te praten. Het resultaat was dat er weinig sigaretten op de grond belandde.

Meer zien…

No Filter, Gratis zakasbak. Uitdelen          No Filter, zomer uitdeel actie

Op zaterdag 20 maart 2021 organiseert Peukenzee op Nationale Opschoondag een campagne waarmee we de Amsterdamse straten van Amsterdam Centraal naar Vondelpark gaan verlossen van rondzwervend afval. In twee teams zullen er (op anderhalve-meter afstand) verschillende routes worden afgelegd en wordt er zoveel mogelijk zwerfafval van de grond gehaald. In het Vondelpark wordt de buit gewogen en het team dat het meest kg heeft opgehaald wint!

Op 14 september 2019 organiseerde de Gemeente Amsterdam in samenwerking met JustDiggit, The Raindance Project. Dit is een gratis evenement om bewustwording te creëren en op drie plekken tegelijkertijd plaatsvindt, Amsterdam, Kenia en Tanzania. Peukenzee stond in het Vondelpark zak-asbakken uit te delen en zo de conversatie te starten over het peuken probleem. Dit resulteerde in een lange termijn verandering en liggen er nu minder peuken in het Vondelpark. 

Meer zien…