HET TEAM.

Peukenzee is een initiatief dat door twee jonge ondernemers in 2019 is opgericht, die elkaar vonden in een gedeelde ergernis. Alle sigarettenfilters op straat.  “Wat nou als iedere sigaret die op de grond ligt 5 cent waard is, hoeveel geld hebben we dan als we vanaf hier naar de supermarkt lopen?” vroeg Mathew Welson zich af. Al snel werd geconcludeerd dat de lunch die middag dan gratis zou zijn. 

Met die gedachte zijn de twee, toen nog bedrijfskunde studenten, gaan nadenken over hoe zij dit Peukenprobleem het best konden aanpakken en besloten dit te doen in de vorm van een bedrijf, Peukenzee. Om een gedragsverandering plaats te laten vinden moet er langdurig aandacht worden besteed aan het probleem. Zo besloten de twee er full-time mee aan de slag te gaan om hun missie te behalen. Dat mensen niet langer hun sigaretten op de grond weggooien.  “Met je beste vriend een onderneming hebben die bijdraagt aan een betere wereld, dat is toch het mooiste wat er is” aldus Edu van Seumeren.

Naast de twee oprichters werkt Peukenzee veel met enthousiaste vrijwilligers. Mensen die de ernst van het probleem inzien en zich in willen zetten om dit probleem aan te pakken. Deze vrijwilligers helpen mee op festivals en evenementen maar zetten zich ook graag in om mee te denken over het probleem. Zo worden er creative campagnes bedacht of komt er een cameraman mee om een actie van Peukenzee vast te leggen. 

Na anderhalf jaar zijn de twee nog lang niet klaar met Peukenzee. Hoewel er resultaten worden behaald, is het peukenprobleem nog lang niet weg. “Wij willen zo goed zijn in wat we doen dat we straks niet meer nodig zijn” aldus Edu van Seumeren en Mathew Welson.

Ik ben Mathew, de aansteker van Peukenzee. Benieuwd wat Peukenzee voor jou kan doen? Neem contact met mij op en ik help je graag verder!

Ik ben Edu, de filter van Peukenzee. Benieuwd wat Peukenzee voor jou kan doen? Neem contact met mij op en ik help je graag verder!